5 причин відвідати інтерактивну виставку «Зірка сходить»

Як провести дозвілля в Києві з користю

5 причин відвідати інтерактивну виставку «Зірка сходить»
5 причин відвідати інтерактивну виставку «Зірка сходить»
пресслужба

Понад 100 експонатів та інтерактивні інсталяції представлені на виставці «Зірка сходить», яка працює у Червоній залі Центрального залізничного вокзалу Києва. У трьох смислових блоках відвідувачі знайомляться з історією, звичаями та особливостями Різдва в Україні та світі, а також можуть знову відчути себе дітьми. Прийти на виставку можна до 21 січня щодня, придбавши квитки за посиланням

Організатори виставки назвали 5 причин, чому варто її відвідати.

1. Пробудити свою внутрішню дитину

Покликати мороз через інтерактивне вікно, щоб на склі з’явились крижані візерунки, погойдатися на семиметрових кольорових гойдалках та гойдалці від Visa, яка світиться, через віар-окуляри подивитися на зимову забаву «хургало», яку влаштовують на закрижанілій водоймі, покрутити зірки, загадуючи бажання. На виставці гості познайомляться з героєм, що відчуває дух Різдва не один раз на рік, а щодня. Він пригадує найрізноманітніше різдвяне з дитинства, на мить забуває про все і знову стає маленьким, а разом із ним і відвідувачі виставки.

Виставка «Зірка сходить»
Виставка «Зірка сходить»
пресслужба

Виставка «Зірка сходить»
Виставка «Зірка сходить»
пресслужба

2. Познайомитися з історією Різдва

Де почали випікати перші пряники? Скільки коштує будинок із фільму «Сам удома»? Як на Майдані Незалежності під час Революції гідності зʼявилася різдвяна шопка? Чи правда, що Святого Миколая в Польщі називають Гвяздор, а в Бельгії — Сінтерклаас?

Виставка «Зірка сходить» — це можливість познайомитися з культурою та образами Різдва через мелодії, фільми, книги, страви, колядування і мистецтво. Відвідувачі дізнаються про визначні різдвяні стрічки — від «Різдвяного сну» 1900 року до «Клауса» 2019 року, поширення традиції цілуватися під омелою та історію ялинкових прикрас — від апельсинів і яблук до першої електричної гірлянди.

Виставка «Зірка сходить»
Виставка «Зірка сходить»
пресслужба

Виставка «Зірка сходить»
Виставка «Зірка сходить»
пресслужба

3. Побачити музейні скарби та експонати з України та світу

Сувенірні різдвяні тарелі, виготовлені на Львівській кераміко-скульптурній фабриці, полотно «Мадонна у славі» 1896 року німецького митця Фрідріха Ґезельшапа, ялинкові іграшки з колишньої колекції Миколи Біляшівського, свічники-трійці XVIII та XIX століть з Івано-Франківської області, шопка з Євромайдану, глиняні фігурки «Маланка» і «Коляда» художниці Марії Ковальчук-Юрʼяк, колядницькі зірки з колекції Національного центру народної культури «Музей Івана Гончара» та мисткині Тетяни Федосенко, форми для пряників «Пташка», «Панянка», «Кінь» середини XX століття — це все можна побачити на виставці до 21 січня.

Виставка «Зірка сходить»
Виставка «Зірка сходить»
пресслужба

Виставка «Зірка сходить»
Виставка «Зірка сходить»
пресслужба

4. Дізнатися, що обʼєднує Україну зі світом у святкуванні Різдва

З цього року Україна відзначає Різдво водночас із країнами Європейського Союзу та США. Це нагода дізнатися про веселі та по-хорошому химерні звичаї, що передають особливості сприйняття свята в окремих регіонах та країнах. Гості виставки прочитають про традицію ховати на ялинці огірок у США, обвʼязувати ніжки стола на Рівненщині та Бойківщині, ставити вдома усміхнене поліно в Каталонії та ворожити з кутею на Сіверщині.

А також побачать візуалізацію французьких устриць, канадських сирних паличок, німецького штолена, українського борщу та інших традиційних страв різних країн на інтерактивному різдвяному столі.

Виставка «Зірка сходить»
Виставка «Зірка сходить»
пресслужба

5. Долучитися до збору на будівництво укриттів в українських школах

Від продажу кожного квитка на виставку 50% будуть спрямовані через офіційну фандрейзингову платформу UNITED24 на будівництво укриттів у трьох школах Дніпропетровської та Одеської областей. При оплаті карткою Visa сума благодійного внеску з кожного квитка буде збільшена на 50%. На локації виставки працює різдвяний мультимаркет «Аврора», тому відвідувачі також можуть долучитися до благодійної мети проєкту, обравши в мультимаркеті святкові товари або символ виставки — різдвяну зірку. Мініатюри різдвяних зірок створили спеціально для виставки у співпраці з Національним центром народної культури «Музей Івана Гончара». «Аврора» передає  100% прибутку від продажу різдвяного асортименту на збір. При оплаті карткою Visa сума благодійного внеску на збір з кожної проданої зірки буде збільшена на 50%.

На всі зібрані кошти будуть збудовані укриття для 2283 учнів у ліцеї «Перспектива» в Дніпропетровській області, Болградському ліцеї №2 та Татарбунарському ліцеї в Одеській області.

Виставка «Зірка сходить»
Виставка «Зірка сходить»
пресслужба

Виставка «Зірка сходить» створена комунікаційною агенцією Gres Todorchuk разом з «Укрзалізницею» за підтримки Visa у партнерстві з мережею мультимаркетів «Аврора», Uber та офіційним імпортером BMW — АВТ Баварія. Експозиція створена у співпраці з Національним центром народної культури «Музей Івана Гончара», Музеєм театрального, музичного та кіномистецтва України, Музеєм народного мистецтва Гуцульщини та Покуття, Державним музеєм іграшки, Національним музеєм народної архітектури та побуту України, Національним музеєм Революції Гідності, Національним музеєм українського народного декоративного мистецтва, а також за участі родини Понамарчуків, Благодійного фонду імені Богдана Сороки та завдяки приватним колекціонерам Івану Антоновичу, Тетяні Романишин-Семаник, Тетяні Федосенко та іншим.

Виставка працює щодня без вихідних з 10:00 до 21:00.

Вартість: 

  • 150 грн для дорослих та дітей від 12 років.
  • 75 грн для школярів віком до 12 років, студентів та пенсіонерів (за наявності дійсного студентського квитка або пенсійного посвідчення).

Безплатний вхід: 

  • дітям до 7 років;
  • особам, які супроводжують групу дітей (1 супровідник на 10 дітей);
  • дітям та дорослим з інвалідністю та їх супровідникам (1 особа, за наявності дійсного посвідчення); 
  • учасникам бойових дій, військовослужбовцям та членам їх родин (за наявності дійсного посвідчення);
  • залізничникам — щосереди за наявності дійсного посвідчення. 

Теги:

Статьи по теме


Мы в соцсетях

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK