ICTV2 запрошує на вечори українського кіно напередодні Різдва

ICTV2 запрошує на вечори українського кіно напередодні Різдва
пресслужба

Читай также: «Новогодняя смена»: ICTV2 покажет единственный украинский телефильм, снятый к Новому году 2024

До прийдешнього Різдва телеканал ICTV2 підготував вихідні українського кіно, щоб зібрати родини разом і подарувати атмосферу домашнього свята серед своїх. 23 і 24 грудня в ефірі покажуть телепремʼєри стрічок талановитого молодого режисера Антоніо Лукіча «Мої думки тихі» і «Люксембург, Люксембург». Стрічки стали хітами кінопрокату в 2020 та 2023 роках і напередодні свята вперше вийдуть на телеекрани. 

Трагікомедія «Люксембург, Люксембург»: 23 грудня о 22:00

Прем’єра «Люксембург, Люксембург» відбулася на Венеційському кінофестивалі 2022 року. Головні ролі в стрічці зіграли Аміл і Раміл Насірови, співаки хіп-хоп гурту «Курган & Agregat». Фільм увійшов у ТОП 10 найкасовіших стрічок українського прокату і навіть поповнив бібліотеку світової кіноплатформи Netflix. 

Сюжет. У своїй другій стрічці Антоніо Лукіч знову звертається до проблеми батьків і дітей. Близнюки Вася й Коля з міста Лубни раптово дізнаються, що їхній батько потрапив у лікарню Люксембургу, де мешкає останніми роками. Брати майже не пам’ятають татка, бо він покинув родину, коли діти були зовсім малими. 

Вася став поліцейським, а Коля – водієм маршрутки, двох таких несхожих близнюків важко знайти! Кардинально відрізняються й їхні погляди на тата: Вася не хоче нікуди їхати, а Коля вважає, що це треба зробити. І двоє братів вирушають у європейський Люксембург… Що вони там знайдуть і чи зустрінуться з татком?

Комедія «Мої думки тихі»: 24 грудня о 22:00

ICTV2 запрошує на вечори українського кіно напередодні Різдва

пресслужба

Стрічка із зіркою Ірмою Вітовською в головній ролі стала 20-ою в списку 100 найкращих фільмів в історії українського кіно, за даними національної та міжнародної спільноти кінокритиків.

Сюжет. Молодий звукорежисер Вадим (Андрій Лідаговський) отримує завдання – записати голоси закарпатських тварин і одного рідкісного птаха. І якщо Вадим впорається, то отримає запрошення жити і працювати в Канаді, про що вже давно мріє. Отже, провалити операцію він не може. Але все летить шкереберть, коли в справу втручається його мама-таксистка Галина (Ірма Вітовська). Ця дивна парочка вирушає на пошук тварин, водночас вирішуючи власні проблеми між собою…


Теги: Рождество, украинские фильмы, Что посмотреть

Статьи по теме