Нове британське кіно: що дивитись на фестивалі

З 10 по 16 листопада в Києві відбудеться традиційний вже фестиваль Нове британскье кіно за підтримки Британської рали в Україні та компанії Артхаус Трафік.

Нове британське кіно: що дивитись на фестивалі

Цього року, як завжди, варто відвідати всі покази фестивалю. Отож ми вирішили детально розглянути кожного учасника. І пам'ятайте, всі фільми демонструються на мові оригіналу з українськими субтитрами.

Відкривати Нове британське кіно буде соціальна драма Кена Лоуча Я, Деніел Блейк/I, Daniel Blake, яка цього року стала найкращим фільмом на Каннському кінофестивалі і отримала Золоту пальмову гілку. 

Головний герой стрічки - Деніел Блейк, 59-річний тесляр, вдівець, який через проблеми зі здоров'ям змушений піти з роботи та оформити заяву на соціальні виплати у зв'язку з непрацездатністю. Але у центрі зайнятості він стикається з байдужістю персоналу, до того ж чоловік має заповнювати всі документи онлайн. Проблема в тому, що Деніел людина проста і все життя  працював з деревиною, тож комп'ютерну мишку ніколи і в руках не тримав. В центрі Блейк зустрічає Кеті, безробітну мати-одиначку с двома дітьми, що вимушена переїхати з притулку для безхатченків у квартиру в Ньюкаслі, що знаходиться тепер дуже далеко. Однак особисті проблеми нікуди не зникають, і він має знову і знову вертатись у cлужбу зайнятості і боротися з системою.

Сеанси: 10.11 - 19:30, 11.11 - 21:00.

Після Деніела Блейка варто переглянути документальну стрічку Луїзи Осмонд про того самого режисера - Кен Лоуч: Життя та фільми/Versus: The Life and Films of Ken Loach, щоб дізнатися, за що він тримав на Каннському кінофестивалі вже 15 нагород. Пані Осмонд намагається з'ясувати феномен британського кінорежисера, що виник протягом останніх 40 років і має неабиякий вплив не тільки на европейський, але й світовий кінематограф.

Сеанси: 14.11 - 19:00.

Третій участник фестивалю - роуд-муві Андреа Арнольд Американська крихітка/American Honey, що також цього року стала призером у Каннах. Головна героїня фільму - дівчина на ім'я Стар тікає з дому через проблемні стосунки з родичами. Випадково вона знайомиться з компанією молодиків та дівчат, що їздять по Середньому Заходу і продають підписку на всілякі журнали. Стар залишається з ними і швидко призвичаюється до їхнього способу життя з гулянками до ранку, порушеннями закону та шаленим коханням.

Сеанси: 12 та 16.11 - 19:00.

Кримінальну комедію Війна проти всіх /War on Everyone з Олександром Скарсгардом та Майклом Пен'я ви напевне зможете переглянути, коли вона вийде в широкий прокат вже з 24 листопада. Це історія про двох корумпованих копів, що звикли погрожувати, шантажувати і дубасити всіх, кого заманеться. Але одного разу вони починають наїжджати зовсім не на ту людину, яка може виявитися значно впливовішою за якихось продажних поліцейських.

Сеанси: 11.11 - 19:00, 13.11 - 21:30.

Зовсім протилежна до попереднього фільму романтична мелодрама Чарівні чудові/This Beautiful Fantastic режисера Саймона Ебауда. Ця історія про дружбу молодої жінки Белли Браун та буркотливого багато вдівця Алфі Стівенсона, що мешкає по сусідству. Белла мріє писати дитячі книжки, але страждає від страху перед відкритим простором. Незважаючи на дитячу психологічну травму та набутий обсесивно-компульсивний розлад, невиконану мрію, жахливого боса на роботі в бібліотеці та паралізуючу її фобію флори й фауни, дівчина не збирається здаватися.

Сеанси: 14.11 - 21:30, 15.11 - 19:00.

Справжньою вишенькою на торті фестивалю стане спеціальний показ на честь шановного Девіда Боуї - Людина, що впала на Землю/The Man Who Fell to Earth (1976) від режисера Ніколаса Роуга. Впереше на кіноекрани стрічка вийшла рівно 40 років тому. Вона також стала першою роллю для музиканта. Сьогодні ми маємо змогу побачити її у відреставрованному вигляді. Боуї грає іншопланетянина, якиі прилітає на Землю в пошуках води для своєї планети. Він привозить на нашу планету новітні технології, аби збудувати величезну бізнес-імперію, що дозволить йому зробити могутній космічний корабель та доставити воду додому.

Сеанси: 13.11 - 19:00.

Читайте також: Кращі ролі Девіда Боуї в кіно.

Не забувайте про збірку короткометражних фільмів Британія. Коротко, куди увійшли найкращі номінанти та призери премії BAFTA. Всього сім кінострічок.

Сеанси: 15.11 - 21:00.


Теги:

Статьи по теме


Мы в соцсетях

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK