У Києві на місці пам’ятника Леніну з’явилася інсталяція

Замість Леніна на бульварі Т. Шевченко буде Безкінечне святкування.

У Києві на місці пам’ятника Леніну з’явилася інсталяція


На бульварі Т. Шевченко, на місці поваленого пам’ятника Леніну тепер можна побачити інсталяцію іранського митця Махмуда Бакші  Безкінечне святкування. Вона складається з трьох кольорів – червоного, жовтого та зеленого. Та трьох образів – Леніна, співачки Мадонни та Діви Марії.

За словами автора, він нічого не вигадував, а лише намагався проаналізувати процеси, які наразі відбуваються в Україні. В основі роботи лежить алюзія на світлофор, де червоний – це образ Леніна та небажаність повернення в минуле, жовтий символізує скандальну співачку Мадонну, яка є символом цінностей капіталістичного суспільства, а зелений – втілення духовності Діва Марія.

Читайте також: Що було на Бессарабці до появи Леніна

За словами Катерина Філюк, кураторки проекту Суспільна угода, ініціатором якого є Фонд Ізоляція, та в рамках якого і було встановлено Безкінечне святкування, робота ця агресивна. Оскільки повз неї неможливо пройти, бо вона привертає до себе увагу спалахами світла. Чого й намагався досягти автор, щоб спровокувати реакцію суспільства та долучити його до діалогу відносно подальшої долі постаменту та країни.

Подивитися на інсталяцію можна до 21 листопада.


Теги:

Статьи по теме


Мы в соцсетях

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK