Кінопрем'єри: вусатий Джонні Депп і фіктивні шлюби

Цього тижня обов'язково дивимося Вбивство у східному експресі, французькі комедії та українську документалку.

Кінопрем'єри: вусатий Джонні Депп і фіктивні шлюби

Вбивство у східному експресі/Murder on the Orient Express

У новій кіноадаптації відомого детектива Агати Крісті зібрався справді зірковий склад: Кеннет Брана в ролі найкращого приватного детектива Еркюля Пуаро, Мішель Пфайффер у ролі місіс Хаббард, Пенелопа Крус зіграла Пілар Естравадос, Віллем Дефо - Хардмана, а Джонні Депп - графа Ретчетта. Для тих, хто не читав книгу й не дивився оригінальну стрічку 1974 року, більшість імен є незнайомими, однак нова картина Кеннета Брани (так, він не лише взяв на себе головну роль, але й став режисером фільму) розставить усі крапки над і.  

Сюжет кримінальної драми розгортається навколо загадкового вбивства, що відбулося в елітному паризько-стамбульскому потязі, що називається Східний експрес. На борту експресу перебувають тринадцять пасажирів, кожен з яких має всі шанси перетворитися з підозрюваного на вбивцю. Розв'язати заплутаний сюжет і віднайти винного допомагає один із найкращих детективів у світовій літературі та кінематографі - Еркюль Пуаро. Продакшеном стрічки займалася компанія 20th Century Fox, а продюсерами стали Рідлі Скотт, Марк Гордон і Саймон Кінберг. 

Одружися зі мною, чувак/Épouse moi mon pote

Чергова французька лайтова комедія режисера й актора Тарека Будалі, який бере приклад з Кеннета Брани й займає одразу два крісла у створенні стрічки - режисерське й акторське, розповідає історію двох найкращих друзів Ясина та Фреда. Марокканському студентові Ясину, який постраждав від наслідків студентської алкогольної тусовки й проспав іспит, загрожує депортація до себе на батьківщину. Єдиний більш-менш адекватний вихід, який спадає на думку бідолазі, - це одруження. Перебравши всі можливі й неможливі варіанти, Ясин зупиняється на своєму другові Фреду. Але тепер хлопцям потрібно довести, що їхній шлюб - справжній.

Окрім Тарека Будалі в ролі Ясина, у фільмі також з'являються Філіпп Лашо, відомий нам як Френк у комедійній трилогії Superнянь, ​швейцарська акторка з цієї ж комедії Шарлотта Габріс, Філіпп Дюкен і Жульєн Аруті.

Tragedy Girls. Убити за лайк/Tragedy Girls

Комедія-триллер Тайлера МакІнтайра була номінована на премію за кращу кінороботу на міжнародному кінофестивалі фантастичних фільмів у Невшателі. Прем'єра кінострічки відбулася ще в рамках програми кінофестивалю На південь через південний захід (2017). Головні ролі дісталися акторкам Бріанні Хілдебранд, яку всі ми запам'ятали як дівчинку-підлітка із супер-здібностями в Дедпулі, ​і Олександрі Шипп (Люди Ікс, Голос вулиць). Також у стрічці з'являться Ніккі Уїлан, Кевін Дюран, Джош Хатчерсон і Джек Куейд.

Тепер по сюжету: найближчі подруги Седі та МакКайла готові на все заради своєї популярності серед однолітків. Їм спадає на думку ідея вести власний блог про загадкові вбивства та містичні історії, які відбуваються в їхньому місті. Однак зовсім скоро живі історії закінчуються й матеріалу для нових випусків починає катастрофічно не вистачати. Тоді подруги вирішують убивати своїх ворогів власноруч, аби забезпечити собі нові сюжети для блогу й здобути омріяну популярність.

Будинок Слово

Українська документальна стрічка режисера Тараса Томенка створена за підтримки Держкіно. Будинок Слово ​розповідає про винищення української інтелігенції в 20-30-х роках. Зокрема, 1928 року в тодішній столиці УРСР - Харкові - будують житловий будинок для діячів культури УРСР. Під одним дахом починають жити разом Микола Хвильовий, Остап Вишня, Михайль Семенко, Анатоль Петрицький, Антон Дикий та інші. Будинок мав би стати справжньою оазою для художників і поетів, однак усе відбувається навпаки - спеціально зібрану в одній локації інтелігенцію репресують і знищують.

Клаустрофобія/Escape room

З-під пера кінопродюсера і режисера Вілла Верника вийшов новий фильм жахів під назвою Клаустрофобія. До речі, картина є для нього дебютом на великому екрані. Головні ролі в стрічці зіграли актори Івен Вільямс (Це мій останній танець 2, Сірі сади тощо),  Аннабель Стівенсон (серіали Н2О: Просто додай води, Реванш) та Ден Дж. Джонсон (Чикаго у вогні). Прем'єра триллера відбулася ще влітку, на міжнародному кінофестивалі в Сіетлі.

За сюжетом дівчина Крістін вирішую зробити своєму хлопцю незвичайний подарунок на його День народження: похід до квест-кімнати з відповідною назвою Клаустрофобія. На перший погляд, це звичайний квест із тривіальними завданнячками, однак у певний момент з компанії зникає Крістін, а потім з'являється за решіткою повністю оголена. Тепер, що врятувати дівчина, друзям необхідно ризикувати життям.  


Теги:

Статьи по теме


Мы в соцсетях

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK